├äventyrsresa bland tr├Ądtopparna gav motivation

09.05.2017 kl. 11:38

I augusti 2021 fick de studerande vid Kristinestads gymnasium möjlighet att delta i en aktivitetsdag vid Seikkailupuisto Huikee i Björneborg. Dagen ordnades för att mjukstarta läsåret med positiv anda.

 

Vi startade från skolan med buss på morgonen och var framme i god tid. Det var bra väder för klättring. Vi kunde öva samarbete när vi hjälpte varandra med att bl.a. hålla i repstegarna åt varandra och peppa varandra. Det stärkte vi-andan och vi blev modigare längs med dagen. Vi fick vara kreativa för att klara oss ur knepiga situationer som vi hamnade i. Det var också en bra motionsform och tack vare att det var roligt märkte vi inte ens att vi motionerade.

 

Björneborg är en stad där man nästan endast pratar finska och instruktörerna pratade bara finska, vilket hjälpte oss att utveckla våra språkkunskaper då vi både fick lyssna och prata.  Vi fick också njuta av Finlands natur och njuta av de vackra utsikterna. Vi fick ta det lugnt, njuta av att slappna av tillsammans och äta glass.

 

Vår utfärd gav motivation för att starta skolåret. Det var en bra motvikt till teoretiska studier. Resor utanför skolans väggar ger också möjligheter att uppleva saker tillsammans och stärka vi-andan och klassandan. Vi är mycket tacksamma för Pohjola-Nordens bidrag som gjorde resan möjlig. Hela vår klass vill fara på en likadan äventyrsdag igen.

 

De studerande i klass 1 vid Kristinestads gymnasium